Salaojat. Salaojaremontti – jätä tarjouspyyntö heti!

Salaojat

Salaojat. Salaojaremontti Porissa, kyseessä on Rintamamiestalo.

Työ tehdään HST-yrityskumppanin avustamana. HST: n puolesta urakoimassa on yhtiön yksi omistajista Seppo Ruokolainen ja mukana montussa myös allekirjoittanut.

SalaojatSalaojat

Salaojat. Tältä näyttivät rapunpielet ennen varsinaista kaivutyön aloittamista. Laatat poistettiin käsipelillä ja osa laitettiin talteen myöhempää käyttöä varten.

Kaivuutyöt aloitettu

Salaojat. Nyt päästiin itse asiaan, eli salaojahommiin!

Bop Catin ohjaimissa maestro Huhtala. Itse uskaltauduin ”monttumekaanikoksi”, samalla toimin tämän jutun ”kynäilijänä”.

Salaojan kaivuutyö aloitettiin pitkältä syrjältä

Salaojat. Aloitimme kaivuutyöt talon pitkältä syrjältä, jossa on myös hulevesikaivot ja jossa likaviemäri yhdistyy kaupungin verkkoon. Samalla kertaa tuli pakon sanelemana uusittavaksi likaviemäri. Vielä tässä kohtaa ei osattu arvata, että minkälainen savotta siitä seuraisi. Viemäriremontista on erillinen JUTTU ks. linkki!

Ensimmäinen sepelikuorma

Salaojat. Tässä välissä saatiin pihaan ensimmäinen sorakuorma.
Työ edistyi varsin rivakasti viemäriremontista huolimatta. Pasi hoiteli kaivuun ohessa soran tilauksesta ja vanhan maa-aineksen pois kuljetuksesta. Maa-aineksen kuljetus hoidettiin Veikko Lehti Oy: toimesta.

Kaivanto sortui

Kaikki ei käy kuten Remonttiparkissa! Sillä välin, kun sisäpuolella piikattiin lattiaa, tapahtui ulkopuolella kaivannon sortuma. Sortuman aiheuttajaksi paljastui vanha öljysäiliö, no ei muuta kuin lapiot heilumaan.

Patolevy ja suodatinkangas

Kuvassa on pitkälle seinämälle saatu patolevy asennettua, samoin suodatinkangas, jonka päälle kipattiin soraa, ennen varsinaisen salaojaputken asentamista. Suodatin kangas estää ”kivituhkan” kulkeutumisen salaojaputkeen.

Salaojaputki ja viemärin liitos

Vaikein ja aikaa vievin työvaihe on ohitettu. Viemäri, joka on kuvassa poikittain, on asetettu paikoilleen, samoin osa salaojaputkea. Montussa on Seppo Ruokolainen.

Sadevesiputket

Salaojat. Samalla kertaa asennettiin sadevesiputket, joka kuvassa haarautuu Hulevesikaivolle. Aikaa on tässä vaiheessa kulunut neljä työpäivää.

Täyttösoraa

Sadevesiviemäri asennettu ja vuorossa on montun täyttö, soralla. Työ eteni aina talon seinämä kerrallansa.

Nurkkakaivo ja tarkistuskaivo

Rännikaivot ovat asennettu ja vuorossa on kattovesiviemäriputken asennus. Myös joka nurkkaan asennettiin tarkistuskaivot. Rännikaivot lyhennetään oikeaan korkoon pihan tasauksen yhteydessä, samoin syöksytorvia joudutaan jatkamaan.

Viimeistä syrjää viedään

Viimeistä syrjää viedään. Sillä aikaa, kun Seppo tekee viimeisiä liitoksia Pasi kuljettaa maa-ainekset tienvarressa odottavalle irtolavalle. Maa- ainesta vietiin pois tontilta neljätoista lavallista.

Salaojat. Rappusten alta kaivettiin noin metrin verran maata pois ja asennettiin routalevyt, patolevyt ja soraa monttu täyteen. Rappusten etuosa kaivettiin anturaa myöden esiin ja täytettiin soralla. Salaoja vedettiin rappusten ohi ”vildepoikki”. Samassa yhteydessä korjattiin etupihan betonirappuset.

Salaojien tarkastaja tuli paikalle

Huomio! Salaojien tarkastaja tuli paikalle toteamaan, että tältä nurkalta työt aloitettiin.

Kaivinkoneurakoitsija työssään

Kaivinkoneurakoitsija työssään!

Salaojien viimesitsely

Mistä näitä tarkastajia oikein riittää?

Salaojat peitettyTästä nurkalta se kaikki alkoi

Tästä rapunpielestä salaojaremontti aloitettiin. Soraa tuotiin kaiken kaikkiaan yli 160 tuhatta kiloa ja kivituhkat päälle. Vielä pitää nurmikkoa kylvää muutama neliö, mutta se tapahtuu vasta myöhemmin.

Jos sinulla on tarvetta salaojitukselle / viemäröinnin uusimiselle tai muille remonteille, ota yhteyttä puh.050 3222001 tai jätä tarjouspyyntö tämän linkin kautta!

Katso salaojaremontti 11 / 2019 tästä linkistä!

Katso salaojaremontti 7 / 2019 tästä linkistä!

 

Urakoinnista vastasi HST-Monipalvelut Oy puh.050 3222001

Tiesitkö, että työn osuudesta on mahdollista hakea kotitalousvähennyst verottajalta ks. linkki!

Kuvat ja teksti Voitto Ruokolainen

lisää aiheeseen liittyviä postauksia