Rintamamiestalon putkiremontti tuli eteen, kun salaojia kaivettaessa meni vanha betoninen viemäriputki poikki. Putkiremontti olisi tullut melko pian eteen, sillä ao. kohdasta (tarkistuskaivo) liitosta oli viemäriputki ehtinyt vuotamaan ties kuinka ja kauan?

Putkiremontti

Ennen lattian piikkausta, pidettiin Sepon kanssa tuumaustauko, että miten uusi viemäröinti olisi parasta toteuttaa? Yksi vaihtoehto, jota ei kuitenkaan ja onneksi lähdetty toteuttamaan, oli piikata koko lattia auki.

Vanha betoniputki

Onneksi Seppo on kokenut ammattilainen ja alkoi heti suunnitella uutta viemäriä. Kellarikerroksen lattia avattiin piikkaamalla vanhan betoniviemärin esille.

Viemäri esiin

Poravasara

Piikkauksen jälkeen ujutettiin uusi Uponaaliputkisto vanhan betoniputken sisälle. Uutta putkea asennettiin yli kymmenen metriä talon alle ja kaiken kaikkiaan noin 20 metriä, aina Ulkosunaan asti. Oma lukunsa oli asentaa ”haarat” 2 kpl pystyyn ja kaksi ”haaraa” lattiakaivoille.

Uutta putkea

Kun kerran putkiremonttia tehdään, päätettiin kellarikerroksen lattiaan asentaa kaivo ja käsipesualtaalle poistoputki myöhempää käyttöä varten.

Asunnosta tuleva viemäriUlokosaunan kaivo

Vanha valurautainen pystyviemäri vaihdettiin samassa yhteydessä muoviseen.

Ulkosaunan kaivo

Ei putkiremontti päättynyt päärakennukseen, vaan samalla uusitiin myös Ulkosaunan ja pesuhuoneen kaivot ja viemäriputket. Onneksi saatiin uusi putki ujutettua lattian alta Saunan puolelle rikkomatta koko lattiaa.

Tästä sisään

Oli aikamoinen savotta piikata uudelle viemäriputkelle aukko Saunarakennuksen kivijalkaan. Työ tehtiin viikonlopulla, jolloin ei ollut muuta työkalua kuin Makitan poravasara.

Viemäriputken eristys

Eristimme viemäriputken asentamalla kaksinkertaisen routalevyn ja soraa päälle.

Putkiremontin jälkeen

Tuosta ikkunan alta se viemäriputki kulkee ”vildepoikki” noin seitsemän metriä kohti päärakennusta. Seuraavaksi on vuorossa Saunarakennuksen maalaus jne.

Uusi lattiakaivo

Kuva on Ulkosaunan lattiasta kaivon ja viemäriputken uusimisen jälkeen. Näillä näkymin ulkosaunan (kesäkäytössä) päästään taasen Vappuviikolla.

Oli tuossa salaojitushommassa ja putkiremontissa melko moinen savotta. Nyt on sitten vuorossa pihan viimeistely, nurmikon istutus ja pation tekoa.

Jos teillä on tarvetta putkiremontille / viemäriremontille, ottakaa yhteyttä puhelin 050 3222001 tai sähköpostilla info@hstoy.fi tai jättäkää tarjouspyyntö tämän linkin kautta.

Tiesitkö, että remonteista on mahdollisuus hakea kotitalousvähennystä verottajalta ks. linkki.

 

 

lisää aiheeseen liittyviä postauksia