Salaojitus. Salaojat

Salaojaremontti tehtiin Pasi Niemisen omistamaan omakotitaloon Porissa Tursontiellä 2019

SalaojatSalaojat

Yläkuvassa voitte nähdä lähtökohdan salaojaremontille. Myös puut saivat ”kyytiä”.

 SalaojaremonttiSalaojaremontti

Salaojaremontti. Salaojat. Kuten kuvasta voitte nähdä, liian lähelle taloa istutetut puut kasvattavat juurensa sokkelin alle ja rakenteiden väliin ja tällä tavalla murjovat rakenteita.

Salaojaremontti - OrsivesiSalaojat

Lisätöinä asennetaan Saunasta lähtevä uusi viemäriputki, joka näkyy yläkuvassa alimmaisena. Muussa tapauksessa viemäri olisi jouduttu ujuttamaan talon alta, mikä olisi näytellyt aika isoa kuluerää asiakkaalle. Kaivanto on saatu umpeen, viemärit ja rännikaivo asennettua paikoilleen.

PumppukaivoPatoventtiili

Tähän kohtaan salaojitusta (talon pääty) jouduttiin asentamaan pumppukaivo ja toinen kaivo asennettiim takapihan puolelle. Myös patoventtiili on saatu asennettua paikoilleen.

Salaojitusta kaivettaessa vastaan tuli vettä, vajaassa 2 metrissä. Kyseessä ei ole pohjavesi, vaan ns. Orsivesi. Orsivedellä tarkoitetaan toisin paikoin hienojen, huonosti vettä läpäisemättömien (savi) maakerrosten päälle jäänyttä vesikerrosta, lähde Wikipedia.

SalaojaremonttiSalaojitus

Salaojaremontti. Salaojat. Patolevy on kiinnitetty sokkeliin ja betoninen askelma, sekä kellariin johtavat askelmat jouduttiin kiinnittämään kivijalkaan kulmaraudalla, jotta eivät kaivuun aikana romahda kaivantoon.

SalaojatSalaojat

Vanhat kaivot on purettu ja uusi viemäri asennettu kaupungin viemäriin. Salaojituksen kruunaa lankkureunus, joka on ikään kuin piste iin päällä.

Urakoinnista vastasi HST: n yrityskumppani ”Luottopakki” Jokinen. Mikäli sinulla on tarve teettää salaojaremontti, kaivaa uima-altaalle / lammelle paikka tai teettää ihan muunlaista remonttia ulkona tai sisätiloissa, jätä tarjouspyyntö, joko soittamalla HST-Monipalvelut Oy: n palvelunumeroon 050 3222 001 tai sähköpostilla info@hstoy.fi tai sivuston lomakkeen kautta tästä linkistä! Palvelemme asiakkaita Satakunnan, Pirkanmaan, Varsinais-Suomen ja Uudenmaan alueella ja jos on tarvetta, niin kauempanakin.

Työmme oikeuttaa asiakasta hakemaan kotitalousvähennystä verottajalta ks. linkki!

Asiakas / työn tilaaja Pasi Nieminen puh. 044 9700 438 on lupautunut referenssi mielessä kertomaan miten salaojitustyö sujui jne.

Kuvat ja teksti Voitto Ruokolainen

PS. Katso myös aikaisemmin kesällä 2019 tehty salaojaremontti tästä linkistä 

lisää aiheeseen liittyviä postauksia