Valesokkelin korjaus. Ulkoverhouksen korjaus. Salaojaremontti.

Valesokkelin korjaus tehtiin Aalonen omistamaan omakotitaloon Porin Pihlavassa 12 / 2019


Valesokkelin korjaus

Valesokkelin korjaus

Valesokkelilevy, joka oli vahvuudeltaan vain n.6mm oli osittain rikkoutunut ja ehdottomasti uusimisen tarpeessa. Samassa yhteydessä haluttiin tarkistaa muutkin rakenteet sokkelilevyn ja ulkovuorilaudoituksen takana, sekä korjata seinärakenteen kylmäsilta.

Valesokkelin korjaus

Styrox levyjen takaa paljastui eristeet, jotka olivat paikoin mustuneet.

Valesokkelin korjaus

Valesokkeliremontti

Kuvasta voitte nähdä, että lämpöeriste oli virheellisesti asennettu. Remontti laajeni aina ulkovuorauksen- ja salaojituksen uusimiseen.

Ulkovuoraus

Myös ulkoseinän tuuletusta lisätiin tekemällä ristikoolaus, koska ulkovuorilaudoituksen takana ei ollut tuuletusrakoa. Samalla päätettiin uusia myös ulkovuoraus, mikä osoittautui varsin tarpeelliseksi esim. etuseinällä löytyi vanha kosteusvaurio, joka johtui vanhasta vesikatteesta ks. kattovuoto, josta seurauksena on ollut tuulensuojalevyjen- ja eristeiden kastumien ja homehtuminen. Eristeistä löytyi myös vanha mehiläispesä, jonka kohdalla eristeet olivat pilaantuneet, samalla paljastui talossa ilmennyt hajuhaitan aiheuttaja.

Alla muutama kuva myös salaojituksesta. Etupihan puoleinen sokkelin salaojitus uusittiin samassa yhteydessä.

Salaojaremontti

Salaojaremontti

Salaojaremontti

Salaojituksen päivitykseen päädyttiin syystä, että vanha salaoja ei toiminut ja osasta sokkelia puuttui patolevy.

Salaojaremontti

Kuvassa voitte nähdä vanhat salaojaputket, jotka olivat jo tiensä päässä. Herää väkisinkin kysymys, onko putkisto toiminut (ks. viillokset) tarkoituksen mukaisesti? Putkiston ympärillä ei ollut asianmukaisesti salaojasoraa, vaan likimain hiekkaa. Lisäksi putken kaadot oli asennettu virheellisesti, josta syystä sokkeli pysyi märkänä.

Valesokkelin korjaus

Valesokkeliremontin yhteydessä uusittiin ulkoverhous, joka jätettiin odottamaan pintamaalausta ensi keväälle.

Kirvesmieshommista vastasi HST: n Yrityskumppani Rosholm ja salaojituksesta Yrityskumppani Jokinen. Mikäli sinulla on tarve teettää vastaavaa tai erilaista remonttia ulkona tai sisätiloissa, jätä tarjouspyyntö, joko soittamalla HST-Monipalvelut Oy: n palvelunumeroon 050 3222 001 tai sähköpostilla info@hstoy.fi

Palvelemme asiakkaita Satakunnan, Pirkanmaan, Varsinais-Suomen ja Uudenmaan alueella ja jos on tarvetta, niin kauempanakin.

Työmme oikeuttaa asiakasta hakemaan kotitalousvähennystä verottajalta ks. linkki!

Kuvat ja teksti Voitto Ruokolainen

-Katso myös aikaisemmin kesällä 2019 tehty salaojaremontti tästä linkistä 

-Katso myös aikaisemmat valesokkeliremontit tästä linkkistä

lisää aiheeseen liittyviä postauksia