Valesokkeliremontti. Piilosokkelin korjaus. Piilosokkeli.

Valesokkeliremontti tehtiin Porin Enäjärvellä sijaitsevaan omakotitaloon 2019.

ValesokkeliremonttiValesokkeliremontti

Valesokkeliremontti. Aloituskuvat valesokkeliremontille. Asiakas Marko Suojanen oli haistanut ummehtunutta hajua yhdessä makuuhuoneessa ja aloittanut omatoimisesti tutkimukset, jotta voisi päästä hajuhaittojen aiheuttajan jäljille. Marko soitti allekirjoittaneelle tarvitsevansa ammattilaisen apua remontin suhteen. Ehdotin Markolle remontintekijäksi yrityskumppani Rosholmia, joka aloitti työt kohteessa heti seuraavalla viikolla.

ValesokkeliremonttiValesokkeliremonttiValesokkeliremonttiValesokkeliremontti

Valesokkeliremontti. Valesokkeliremontti aloitettiin purkamalla lastulevypintaiset seinäpinnat pois, sekä poistamalla finyylipohjainen lattiamatto. Tämän jälkeen kaivettiin alaohjauspuu esiin, joka todettiin hajuhaitan aiheuttajaksi. Alaohjauspuu oli osittain lahonnut ja homeessa. Lahovaurio ei jäänyt vain makuuhuoneen osalle, vaan alaohjauspuu oli lahonnut myös varastohuoneen puolelta, jossa purkutyö ulottui aina ulos asti. Syynä lahovaurioon oli se, että maanpinta on korkeammalla, kuin seinien alaohjauspuu. Myös salaojien puuttuminen edesauttaa vaurioiden syntyä.

ValesokkeliremonttiValesokkeliremontti

Valesokkeliremontti. Ennen seinän runkotolppien katkaisemista tuettiin seinä rakentamalla tukirakenteet, jolla estettiin mahdollinen rakenteen notkahtaminen. Kun alaohjauspuut oli poistettu ja pohja imuroitu puhtaaksi korvattiin alaohjauspuu harkoilla. Harkot kiinnitettiin pohjasta saneerauslaastilla.

ValesokkeliremonttiValesokkeliremontti

Harkkojen päälle asennettiin kapillaari katko (bitumihuopa), jonka päälle asennettiin uusi alaohjauspuu, johon kiinnitettiin runkotolpat. Myös lämpöeristeet uusittiin ja asennettiin uusi höyrysulku. Myös betoninen lattiapinta hiottiin koneellisesti.

ValesokkeliremonttiValesokkeliremontti

Remontti on edennyt vaiheeseen, jossa kipsilevyt on asennettu paikoilleen ja tästä eteenpäin asiakas jatkaa omana työnä tekemällä seinien pohjatyöt, tapetoinnin, lattian ja kattomateriaalien asennuksen.

Katso myös valesokkelin korjaus Termokenkä menetelmällä tästä linkistä. https://remonttiparkki.fi/?s=valesokkeli 

Urakoinnista vastasi HST- yrityskumppani Pentti. Mikäli sinulla on tarvetta teettää asunnossa valesokkelin korjaus, sokkeliremontti,  sokkelin korjaus, homekorjaus, homekorjausremontti tai muuta remonttia, ota rohkeasti yhteyttä puhelimitse 050 3222 001 / Voitto Ruokolainen tai jätä tarjouspyyntö sähköpostin kautta osoite; info@hstoy.fi. Voit myös jättää yhteydenottopyynnön / tarjouspyynnön tämän sivuston kautta tästä linkistä!

Tiesitkö, että remonteista on mahdollista saada kotitalousvähennystä ainakin toistaiseksi ks. kotitalousvähennys tästä linkistä!

Kuvat Voitto ja Marko Nieminen. Teksti Voitto Ruokolainen

lisää aiheeseen liittyviä postauksia