Mökin rakentaminen

Tämä juttu kertoo mökin rakentamisesta alueella Jämsänkoski

Ihan ensimmäiseksi rantatontille piti raivata, pohjat ja rakentaa tie. Sen jälkeen levitettiin rakennuksen kohdalle hiekkapatja, joka annettiin levätä kevääseen 2018 ja heti lumien ja roudan sulettua tiivistettiin hiekka noin 400 kg painavalla täryttimellä.

KesämökkiKesämökki Mökin rakentaminen

 

 

 

 

 

 

 

 

Mitattiin mökin kulmapisteet, jotka merkattiin tapeilla. Sen jälkeen tehtiin anturan laudoitus raudoituksineen, sekä piipun ja tulisijojen pohjalaudoitus 2500 x 3000 cm ja kolmelle pilarille valettiin anturat. Laudoituksen purkamisen jälkeen oli vuorossa sokkelin muuraus Lekaharkoista yht. 5- kerrosta, joidenka väliin asennettiin harjateräkset.

Piipun pohja muurattiin ja asennettiin styroksit sisäsivuille. Hiekalla täytettiin tila ja ulkopuolen alueet. Terassi ympäristöinen tärytettiin sisältä 200 kg täryllä. Lattiaan asennettiin 100 mm kovaa uretaanilevyä, verkkoraudoitus, viemärit, lattialämmityskaapelit ja valu.

Hiekalla täytettiin tila ja ulkopuolen alueet. Terassi ympäristöinen tärytettiin sisältä 200 kg täryllä.

Saunan lattia oli hyvä valaa, koska ei ollut runkoa vielä. Huopakaistaleet asennettiin alajuoksujen alle ja juoksut kiinnitettiin harjateräspuikoilla, jotka oli laitettu valmiiksi harkkojen saumoihin.

Mökin rakentaminenMökin runkoMökin rakentaminen

Runko tehtiin 50 x 125mm puutavarasta ja kattovasat 50 x 200mm parrusta.

Tämän jälkeen katto laudoitettiin umpeen 32 x 100mm tavarasta ja naulattiin kiinni 4” nauloilla, jotta varmasti pysyy kiinni. Sen jälkeen rullahuopa alle ja palahuopa päälle.

Ulkoseiniin asennettiin 30 mm tuulensuojalevy ja tuuletusrimat. Sisäseinät koolattiin vielä 50 x 50 mm, jotta villaa mahtuisi yht. 170 mm. Sen jälkeen Mökki paneloitiin ulkopuolelta 22 x 170 mm paneelilla ja maalattiin punamulta maalilla kahteen kertaan. Ikkunat asennettiin ja nyt oltiin säältä suojassa.

KesämökkiKesämökkiPiippu ja palomuuri

Piippu muurattiin 3- reikäisenä ja korkeutta piipulle tuli noin 7500 cm. Piipun kahta puolta muurattiin seinän pätkät osastoimaan saunaosaston tuvasta. Piipun ja seinän väliin asennettiin palo-villasuikaleet.

Tupa

Lattiaan asennettiin 100 mm kovaa uretaanilevyä, verkkoraudoitus, viemärit, lattialämmityskaapelit ja valu.

Tuvan sisäkatto paneloitiin 22 x 125 mm paneelilla ja maalattiin valkoisella paneelimaalilla kahteen kertaan. Seinät maalattiin myös kahteen kertaan.

Sauna seiniin asennettiin höyrysulku (alumiinipaperi) ja koolausrimat, jonka jälkeen seinät panelointiin 22 x 100 mm kuusipaneelilla. Panelointi pinnoitettiin kelon värisellä Sasulla kahteen kertaan. Lattia vesieristettiin ja laatoitettiin 10 x 10 cm laatoilla, jonka jälkeen laatoitus saumattiin ja viimeisteltiin silikonilla. Seuraavana päivänä asennettiin valmislauteet.Kesämökki

Mökin rakentaminen

Sitten oli vuorossa tuvan lattia, johon siveltiin tartuntapohjuste lattialämmitysverkon kiinnityksen helpottamiseksi, jonka päälle itsesiliävä lattiavalumassa noin 20 mm vahvuudelta. Em. työvaiheen jälkeen kosteussulku ja laatoitus 150 x 600 mm kokoisilla puujäljitelmä laatoilla ja saumaus.

Tämän jälkeen aloitettiin parven ja terassin teko. Parven runko rakennettiin kolmesta 140 x 140 x 6000 vahvasta puutavarasta. 4.4.19 Mökki on listoja vaille valmis.

KesämökkiKesämökki

Terassin lattian runko tehtiin 50 x 200 mm painekyllästetystä K – 550 lappeelleen ja alle betonilaattoja ja lattian laudoitus 22 x 100 mm painekyllästetystä laudasta.

Mökin rakentaminen

Rappusten teko parvelle, kaksi reisilankkua 50 x 200 mm. Askelten nousukulma mitattiin tilan mukaisesti. Parvekkeen lattia tehtiin lattiaponttilaudasta ja seinät paneloitiin. Ovi tehtiin myös omana työnä, johon asennettiin lämpölasin. Kaiteet tehtiin kaidepuusta ja lopuksi piha tasattiin kaivurilla. Joitakin listoja puuttuu vielä, muuten mökki on valmis.

KesämökkiKesämökki Mökin rakentaminen pitkästä tavarasta. Toteuttajana Pertti

Hinnat alkaen 1250€ / m2, ei sis. pohjatöitä, eikä tonttia.

Rakkaalla lapsella on monta nimeä. Kesämökki. Mökki. Huvila. Saunamökki. Rantahuvila. Rantamökki.

HST- Yrityskumppanit palvelevat asiakkaita Satakunnan, Hämeen, Pirkanmaa ja Keski-Suomen ja Varsinais-Suomen alueelle.

Jätä tarjouspyyntö jo tänään puh.050 3222001 tai s- postilla info@hstoy.fi tai tämän linkin kautta.

Kuvat ja raakateksti Pertti.

lisää aiheeseen liittyviä postauksia