Asbestipurku vaihe 1

Asbestipurkutyö tehdään kerrostalokaksioon Porissa. Tilaaja Mervi Suominen.

Asbesti on todella vaarallista terveydelle. Rakenteissa piilevä asbesti kannattaa siis aina ottaa huomioon ennen purkutöiden aloittamista. Asbestinäyte on lain mukaan otettava ennen 1994 rakennetuissa ja remontoiduissa kiinteistöissä.

AstbestipurkutyöAsbestipurkutyö

Asbestipurkutyö

Asbestipurkutyö. Teknistä laitteistoa, alipainemittari, hengitysmaski ja moottorikäyttöinen raitisilma suodatin.

AsbestipurkutyöAsbestipurkutyö

Asbestipurkutyö. Ennen asbestin purkutyötä joudutaan rakentamaan tunneli, jossa on kolme alipaineistettua erillistä osastoa. Tunnelin rakennustyö kestää reilun työpäivän. Rakennusmuovia kuvan tunneliin kului noin 130 neliömetriä.

Ennen varsinaista asbestipurkua tulee kohteessa suorittaa asbestikartoitus / näytteen otto, jonka pohjalta tehdään suunnitelma purkutyöstä. Asbestin purkaminen toteutetaan ensisijaisesti osastointimenetelmällä. Näin muiden työympäristössä työskentelevien henkilöiden sekä työympäristön altistuminen asbestipölylle estetään.

Kun asbestipurku on suoritettu, purettu asbestijäte pakataan ja kuljetetaan asianmukaisesti jätteenkäsittelylaitokselle. Asbestipurkutyön jälkeen purkutilan pinnat siivotaan ja ilma puhdistetaan ja tilassa suoritetaan vielä uusi mittaus huoneen ilmasta.

Mittauksella varmistetaan, että remontoitu alue on puhdistettu asbestista. Huoneiston ilman puhtaus varmistetaan vielä mittauksella, jossa huoneen ilmasta otetaan näyte, joka toimitetaan laboratorioon ja jos näyte on puhdas, puretaan osastointi.

AsbestipurkuAsbestipurku

Asbestipurkutyö. Teollisuusimurilla otetaan talteen hiontapöly ja murske. Alipainelaitteessa on suodattimet, jotka ottavat asbestipölyn talteen ja näin varmistetaan, että vaarallinen asbestipöly ei pääse muualle huoneistoon, eikä rappukäytävään.

AsbestipurkuAsbestipurku

Tässä kerrostalo kaksiossa asbestipurku tehdään kylppäriin ja keittiöön. Keittiössä asbestipurku kohdistuu lähinnä kaapistojen välitilalaatoitukseen ja kylppärissä laatoitettujen seinien- ja lattialaattojen purkamiseen. Asbestia todettiin saneerauslaastissa, sauma-aineissa. Asbestinäyte oli otettu jo aiemmin putkiremontin yhteydessä.

Asbestipurku

Asbestipölyn siivoaminen työvaatteista ja koneista on tarkkaa hommaa, kuvassa ”asbestiukko” on  puhdistautumassa.

Satakunnan alueella asbestipurkutyöstä vastaa yrityskumppani Kuusisto. Mikäli sinulla on tarvetta teettää kylppäri, keittiö tms. remonttia ja epäilet asbestia, ota rohkeasti yhteyttä puhelimitse, joko Voitto Ruokolainen puh.050 3222 001 tai jätä tarjouspyyntö sähköpostin kautta osoite; info@hstoy.fi. Voit myös jättää yhteydenottopyynnön / tarjouspyynnön tämän sivuston kautta tästä linkistä!

Tiesitkö, että remonteista on mahdollista saada kotitalousvähennystä ainakin toistaiseksi ks. kotitalousvähennys tästä linkistä!

Kuvat ja teksti Voitto Ruokolainen

lisää aiheeseen liittyviä postauksia