Saimme otsikon mukaisen tarjouspyynnön, jossa pyydettiin omakotitalon homevaurioiden korjaamista Porissa. Talon omistaja 70 vuotias leskirouva oli aiemmin laittanut talon myyntiin. Esittelytilanteessa ostajaehdokas oli epäillyt ”homeen hajua” asunnossa, joten kaupat jäivät tekemättä ja tästä syystä rouva oli hätää kärsimässä.

Hometalon korjaus.

Kuntokartoituksessa paljastui, että talon kellarin maanvarainen pohja on märkä, että tästä syystä talossa on epämukava haju?

Kävimme kolmen miehen delegaationa kohteessa, jossa mukana oli koko ikänsä salaojia tehnyt yrittäjä Mauno ja pitkän linjan kirvesmies Pentti. Juodessamme asiakkaan kanssa kahvia, tulimme siihen johtopäätökseen, että yksistään kellarin märkä lattia ei aiheuta talossa olevaa hajuhaittaa, joka mielestämme haisee enemmän kostealle lahonneelle puulle, kuin homeelle. Talon omistaja kertoi, että rossilattiaa on korjattu isolta osin, mutta hajuhaitta ei ole poistunut.

Hometalon korjaus.

Haistelimme huoneilmaa aikamme ja paikansimme hajun tulevan ulkoeteisestä. Saimme asiakkaalta toimeksiannon, joka koski hajuhaitan tarkempaa paikantamista pienellä budjetilla.

Sittemmin Pentti osastoi eteisen ja avasi lattiarakenteita, jossa paljastui ainakin yksi merkittävä hajun aiheuttaja. Talon lattioita oli aikaisemmin korjattu, mutta jätetty eteisen lattia korjaamatta. Jos aikaisemman WC- remontin yhteydessä olisi lattia avattu pohjarakennetta myöden, olisi havaittu lahovaurio runkorakenteessa ja eristeissä olevat hiiren jätökset. Lisäksi jostain syystä oli rossilattian noin 30 mm vahvuinen laatta murtunut, jota kautta myös kostean kellarin haju pääsi vuotamaan sisätiloihin.

Hometalon korjaus. Yksi hajun lähde oli myös viemärin liitoskohdassa, jossa uusi putki oli liitetty vanhaan betoni putkeen, jonka liimaus oli halkeillut.

Toivotaan, että talon hajuhaitta näiltä osin saatiin poistettua pienellä rahalla, mutta ei vaivattomasti, sillä hajuhaitan aiheuttaja oli WC: n lattian ja rossilattian välissä, jossa ryömintätilaa oli vain 50 cm. 6.2.2020 talossa suoritettiin terveystarkastajan toimesta tutkimus, jossa talo sai terveen paperit!

Urakoinnista vastasi HST-Monipalvelut Oy: n yrityskumppani Rosholm. Mikäli sinulla on tarvetta teettää vastaava tai muunlainen remontti, ota yhteyttä puh.050 3222 001 tai s-postilla os. info@hstoy.fi tai jätä yhteydenotto / tarjouspyyntö tämän linkin kautta.    

Työn osuudesta on mahdollista hakea kotitalousvähennystä, lue lisää tämän linkin kautta!

lisää aiheeseen liittyviä postauksia