TALON PURKAMINEN

Talon purkaminen aloitetaan hakemalla Taloa koskeva purkulupa rakennusvalvonnasta.

Ennen tarjouksen jättämistä sovitaan asiakkaiden kanssa katselmus kiinteistölle. Laaditaan purkusuunnitelma haitta-aine kartoituksineen, esim. asbesti.

Lisäksi on otettava huomioon Vesi/Viemäri/sähkö liittymät, eli varmistettava että kiinteistö on ns. kylmä, jotta ei tule turhia yllätyksiä purkuvaiheen aikana. On myös sovittava kuka hoitaa em. asiat ja mielellään kirjallisesti.

Rinteessä olevat purkukohteet voivat olla haastavia paikkoja, joissa työturvallisuus asiat on otettava huomioon, myös ahtaat pihat ja tontin muut rakennukset tuovat oman jännityksensä purkutyöhön.

Talon purkaminen

Talon purkaminen aloitettaan yleensä ylhäältä alas, eli kattorakenteet puretaan ensimmäisten joukossa ja kivijalka viimeiseksi. Kuvan kohteessa asiakas oli teettänyt jo aikaisemmin mineriittilevyjen / haitta-aineiden purkutyön.

Talon purkaminen
Talon purkaminen
Talon purkaminen

Vanhoilla tonteilla on yleensä myös puustoa, joka on raivattava ennen varsinaista purkutyötä.

Ennen varsinaista talon purkamista tilataan päivää-kahta aikaisemmin muutama vaihtolava tontille.

Lisäksi on hyvien tapojen mukaista pitää lähinaapurit tietoisina siitä, että mitä kohteessa tehdään jne. Joissain tapauksissa joudutaan myös tontille kulkeminen estää purkutyön ajaksi.

Talon purkaminen tehdään yleensä konevoimin. Kartoitus vaiheessa arvioidaan kaluston tarve, johon kuuluu yleensä Kaivinkone ja erilainen määrä varusteita, kuten Purkukoura, Luiska, Kynsikauha ja mahd. pulveroitsija (betonin särkijä).

Purkutyömaa on vaarallinen työympäristö, jossa voi olla kaivantoja, riippuvia isoja taakkoja tai kaatuvia seiniä/piippuja, siksi suosittelemme myös ulkopuolista valvojaa, joka vahtii purkutyötä ja joka hoitaa lopputarkastuksen.

On suositeltavaa käyttää purku kohteessa apumiestä, joka osaltaan varmistaa turvallisen työskentelyn kohteessa.

Dokumentoimme aina kaikki työvaiheet, kuvaamalla kohteen eri työvaiheet.

Mikäli pukujätteet kuuluvat urakkaan, hoidamme ne asianmukaisesti jäteasemalle, jonka jälkeen toimitamme asiakkaalle punnitustodistuksesta kopion sähköpostilla.

Lopuksi tontti siistitään ja tarvittaessa teemme myös pohjatyöt uutta taloa varten.

Talon purkaminen. Purkamisesta vastaa Yrityskumppani Flinkman. Mikäli sinulla on tarvetta teettää vanhan Omakotitalon purkutyö, Mökin tai Navettarakennuksen purkutyöt, ota rohkeasti yhteyttä puh. 050 3222 001 tai s- postilla info@hstoy.fi. Flinkman palvelee asiakkaita koko Suomen alueella. Voit jättää tarjouspyynnön myös tästä linkistä.

lisää aiheeseen liittyviä postauksia