Elementtisaumaus. Saumojen uusimista pitää ajatella taloyhtiön ”näkövinkkelistä” huoltotoimenpiteenä. Elastiset liikuntasaumat kuluvat ajan myötä, sillä aurinko tekee tehtävänsä ja elastisuus häviää. Elementtisauma alkaa ajan myötä kovettua ja menettää joustavuutensa. Tästä syystä saumat alkavat halkeilla ja tartunta heiketä ja huonossa lykyssä voi tapahtua mm. odottamaton vesivahinko.

Elementtisaumaus / työnkuvaus

Poistetaan vanhat saumat mahdollisimman tehokkaasti, kohteesta riippuen eri tavoilla. Käytössä on yleensä pora, hioma- ja veitsikoneet, mattopuukot, sahat yms.

Elementtien välit / saumat hiotaan puhtaaksi, asetetaan pohjanauhat, ilmanottoputket ja kotelot vaatimusten mukaisesti, puhdistetaan ylimääräiset pölyt pois saumoista, jonka jälkeen saumat praimeroidaan (praimerit on oltava kittien kanssa yhteensopivat, yleensä samalta valmistajalta). Kun edellä mainittu työvaihe on hoidettu, annetaan praimerin kuivahtaa ja tarttua kunnolla.

Annostellaan kitti saumaan vaatimusten mukaisesti

Elementtisaumaus. Annostellaan kitti saumaan vaatimusten mukaisesti ja tasoitetaan mahdollisimman tarkasti ja samalla varmistetaan, että jokainen kohta on tiivis.

Uusien saumojen teko

Uusien saumojen teko, myös ikkunasaumat: tehdään pohjatyöt, puhdistetaan saumapohjat ja laitetaan pohjanauhat, jonka jälkeen seuraava työvaihe on kittaus.

Jos vaihdetaan vanhoja ikkunasaumoja, saumat avataan käyttäen pora / veitsikonetta tai mattopuukolla, jonka jälkeen vanhat saumat yms. otetaan pois ja putsataan pohjat ja asennetaan uudet pohjanauhat, jonka jälkeen kittaus ja tasoitus).

Silikonisaumaus

Elementtisaumaus. Annostellaan käytettävä kitti saumaan, sen jälkeen levitys ja ylimääräisen aineen puhdistus jne.  jos on tarve, niin käytetään pohjanauhoja (ks. rakoja saumoissa). Ulkosaumausten lisäksi on tarvetta tehdä myös sisäpuolisia saumauksia.

Uusintasaumaus

– Saumausten kuntokartoitus / tutkimus
– Ikkunoiden saumaukset
– Palomääräysten mukaan tehdyt palokatkot

– Parvekesaumaus

– Sisäsaumaus

Elementtisaumaukset kestävät yleisesti ottaen 10–20 vuotta

Elementtisaumaus kestää parhaassa tapauksessa parisen kymmentä vuotta ja on aina hyvä uusia etupainotteisesti, kuin liian myöhään.  Laadukas saumaus vaatii monien vuosien kokemuksen, haastavissa ja erilaisissa kohteissa.

Nosturit ja kelkat

Elementtisaumaus tehdään paljolti henkilö / korinostinta apuna käyttäen, lisäksi on kohteita, joissa joudutaan käyttämään kelkkoja.

Yleisempiä kohteita ovat kerrostalot, teollisuushallit, marketit, rivitalot, erilaiset rakennustyömaiden kohteet.

lisää aiheeseen liittyviä postauksia

Kylpyhuoneremontti
Kylpyhuoneremontti-PORI

Kylpyhuoneremontti-PORI Kylpyhuoneremontti. Puolisolleni uusi puhelin, Tatulle uusi kylpyhuone. Kylpyhuoneremontti. Olin